Галет с кайсии
Сутрините никога не са били толкова приятни колкото сега, когато са гарнирани с това сладко изкушение

Необходими продукти
250гр. брашно (бяло или пълнозърнесто)
50гр. бадемово брашно
80гр. захар (бяла или кафява)
175гр. масло на стайна температура
2бр. яйца
5-6бр. кайсии
2с.л. захар
2с.л. сок от лимон
2с.л. царевично нишесте
½ с.л. ванилия
Начин на приготвяне
1. Смесваме омекналото масло, двата вида брашно, захарта и едното яйце в купа и месим докато не получим хомогенна топка.
2. Оставяме да изстине в хладилника за един час.
3. Разстиламе върху хартия за печене като нареждаме отгоре кайсиите, като преди това към тях сме добавили двете лъжици захар, нишестето, ванилията и лимоновия сок. Подреждаме ги на 2-3см. от краищата на тестото.
4. Накрая завиваме внимателно краищата като ги намазваме с второто разбито яйце. Аз добавих и филирани бадеми по краищата.
5. Печем на 180 градуса за около 35-40мин.