Галет с кайсии – Баба знае Skip to main content
Поръчай директно от български производител своята храна занаятчийска стока или натурална козметика.

Галет с кайсии

Сутрините никога не са били толкова приятни колкото сега, когато са гарнирани с това сладко изкушение

Необходими продукти

250гр. брашно (бяло или пълнозърнесто)

50гр. бадемово брашно

80гр. захар (бяла или кафява)

175гр. масло на стайна температура

2бр. яйца

5-6бр. кайсии

2с.л. захар

2с.л. сок от лимон

2с.л. царевично нишесте

½ с.л. ванилия

Начин на приготвяне

1. Смесваме омекналото масло, двата вида брашно, захарта и едното яйце в купа и месим докато не получим хомогенна топка.

2. Оставяме да изстине в хладилника за един час.

3. Разстиламе върху хартия за печене като нареждаме отгоре кайсиите, като преди това към тях сме добавили двете лъжици захар, нишестето, ванилията и лимоновия сок. Подреждаме ги на 2-3см. от краищата на тестото.

4. Накрая завиваме внимателно краищата като ги намазваме с второто разбито яйце. Аз добавих и филирани бадеми по краищата.

5. Печем на 180 градуса за около 35-40мин.

Остави коментар

buy twitter accounts
Buy twitter accounts
betoffice
betoffice

Поръчайте
ДИРЕКТНО ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ
чрез платформата "Баба знае"

виж производители