Сладките курабийки на Баба
Тайната рецепта на Баба с аромат на мед и канела.

Необходими продукти
За тестото
2бр. яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. мед
1 кафена л. канела
1 кафена л. сода
1бр. ванилия
¾ ч.ч. олио
Брашно колкото поема
*200гр от брашното, което добавяте може да бъде шипково такова, тъй като ще подчертае вкуса на курабийките. Също така ще ги направи и по-питателни.
За намазване
Шипков мармалад
Начин на приготвяне
- Смесваме всички съставки и разбиваме с миксер
- След това омесваме до момент, в който тестото не лепне по ръцете ни като добавяме брашно колкото поеме.
- Оформяме малки топчета и ги подреждаме в тава, на която предварително сме сложили хартия за печене.
- Печем на силна фурна 200 градуса за около 20-30мин.
- След като изстинат ги намазваме с шипков мармалад и слепяме.
Най-вкусни са за ядене на следващия ден, когато вече са поомекнали.
С любов от Баба 🙂
Благодаря Ви за хубавите думи 🙂
Очаквай скоро още някоя сладка рецепта от тефтера на Баба 🙂
Уникален вкус, а са и толкова лесни за приготвяне. Правя ги доста често на децата и определено обирам точките с тези курабийки. Доста трудно успявам да спечеля малките с домашни сладкиши пред купешките, но за тези сами ме молят и ги търсят. Препоръчвам рецептата с две ръце!