Супа с гъби, спанак и лимец
Защото баба знае, че топлата супичка стопля сърцето и душата


Необходими продукти
(за около 1300мл. вода)
1бр. морков, нарязан на малки парченца
1бр. малка глава лук, нарязана на малки парченца
2бр. гъби печурки, една бяла и една кафява, нарязани на филийки
50-60гр. спанак
2бр. скилидки чесън, нарязан на ситно
100гр. лимец на зърна
½ кубче зеленчуков бульон
сол, черен пипер, зехтин, копър, самардала и въобще подправки, които харесвате и имаме под ръка.
Начин на приготвяне
1. Запържваме в зехтин лука и моркова за 2-3мин, добавяме гъбите и запържваме за още 2-3 мин и накрая изсипваме чесъна. Оставяме зеленчуците на страна.
2. Наливаме 1200мл. вода в тенджера като добавяме ½ кубче бульон. След като се разтвори изсипваме зрънцата лимец и варим за около 12мин.
3. Добавяме зеленчуците от тигана към водата заедно със спанака. Разбъркваме.
4. Овкусяваме със сол, черен пипер и подправки на вкус.
5. При сервиране поръсваме с пресен копър.