Домашна бисквитена торта
Бисквитена торта с вкус от детството


Необходими продукти
1 л. прясно мляко
2-3 пакета обикновени бисквити
200 г. захар
6 с.л. натурално нишесте
6 бр. жълтъка
ванилия
Добавки:
шоколад за поръсване
настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне
1. Смесваме захарта и нишестето.
2. Изсипваме прясното мляко в тенджера, добавяме сместа от захар и нишесте, както и ванилията и готвим докато захарта не се разтвори напълно. На среден огън.
3. Разбиваме в отделен съд жълтъците. Добавяме при жълтъците, на тънка струя, малко от затопленото мляко и бъркаме непрекъснато. След това, отново бавно, добавяме разбитите жълтъци с мляко в тенджерата при останалото количество мляко.
4. Готвим до сгъстяване на крема. Около 20 мин като бъркаме непрекъснато.
5. Подреждаме един ред бисквити, един ред крем като попим бисквитите в прясно мляко.
6. Поръсваме с натрошен шоколад отгоре и с остатъка от бисквитите. Може да добавите и настъргана лимоново кора за разкош.