Сладката баница на Баба
Една по-различна баница, с която да зарадвате всички у дома


Необходими продукти
кори за баница – 1 пакет фини
яйца – 3 бр.
брашно – 1/2 ч.ч.
захар – 1 1/2 ч.ч.
бакпулвер – 1 пакет
ванилия – 1 – 2 бр.
локум – 2 кутии цветен
олио – 2 – 3 с.л.
олио – за намазване
Добавки:
може да гарнирате с топка сладолед
Начин на приготвяне
1. В подходящ съд смесваме яйцата, брашното, олиото, ванилията и 1/2 ч.ч. захар. Разбъркваме до получаването на кексова смес. Разстиламе фините кори и отделяме една кора.
2. Намазваме я обилно с получената смес и я покриваме с втора кора. Поръсваме с локума и орехите и навиваме на стегнато руло.
3. Навитите кори слагаме в кръгла или правоъгълна тава, предварително намазнена. Повтаряме процедурата до изчерпване на продуктите.
4. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност.
5. Докато баницата се пече подготвяме захарния сироп. Разтваряме останалата захар в 2 ч.ч. вода и кипваме на тих огън, за да се разтвори напълно захарта. Когато баницата изстине, я сиропираме с горещия захарен сироп и оставяме поне 2-3 часа на студено, за да се сиропира равномерно.
Да ви е сладко!